Община Търговище обнови площадките в детските градини и ясли

Детски и спортни площадки на площ от 1 дка. изгради общинско предприятие „Флора” в Търговище. Отделните зони могат да се използват от различни възрастови групи, има и беседка за отдих на деца и възрастни.

Изграждат се тенис кортове и площадка за авиомоделизъм

Приключва изграждането и рехабилитацията на детски площадки в градините и яслите на територията на община Търговище, след като в първите две години от мандата на кмета д-р Дарин Димитров бяха направени над 40 такива обособени терена. Тази година ще се финализират кътовете за игра в две детски ясли в града и пет градини в селата и така всички площадки в заведенията ще отговарят на законовите изисквания.

С дейностите по изграждане на площадките е ангажирано общинското предприятие „Флора”, което намали себестойността и доведе до повишаване качеството на работа. Само през 2017 г., за 233 000 лв., бяха направени 25 нови площадки. Изградени са и спортни съоръжения за фитнес на открито.

За традиционния пролетен панаир „Флора” довърши и най-новата мултифункционална площадка, която е на площ от близо 1 дка. Там са оформени две детски площадки за малчугани до 3 години и по-големи. В съседство е изградена беседка за отдих. До тях има игрище за футбол и волейбол, както и тенис. Поставен е и комбиниран уред за стрийт фитнес. Спортните площадки са обезопасени с ограда, за да се предпазят играещите в съседство деца. До кътовете са поставени пейки и други елементи от парковото обзавеждане и оборудване.

Около целия комплекс е изграден и зелен пояс от 30 иглолистни дръвчета и други растителни видове. От предприятието планират да направят още две спортни площадки тази година, както и детски кът зад Изчислителния център. Тъй като мястото там е ограничено, като площ, ще се направи мини кът за игра на децата.

Продължава и обновяването на спортните съоръжения, стопанисвани от Общината. Пред приключване е ремонтът на учебно-тренировъчния комплекс, за който държавата отпусна 850 000 лв. Работата продължава, поради изключително тежкия технически проект, който оскъпява и утежнява изпълнението.

Тази година от Общината ще довършат също четирите тенис корта на стадиона срещу бившите казарми. Изградени са подземната комуникация, дренажните системи и водопроводът. Стойността на кортовете се изчислява на 120 000 лв.

64 000 лв. ще вложи кметството и в писта за авиомоделизъм, която ще бъде на работническия стадион.

Над половин млн. лв. инвестира Общината в поддръжка, издръжка и подпомагане на спортните клубове, както и за сградите и съоръженият, които ползват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони