Община Търговище отново изпраща на море деца и пенсионери

Кметството поема част от разходите за летуване

И тази година Община Търговище организира летен отдих на море на преференциални цени за възрастните хора от пенсионерските клубове и децата с награди от различни форуми.

Първи по традиция в базата на общината в Балчик ще почиват хората от третата възраст, които стягат куфари за следващата седмица. За тях има предвидени още две смени през септември. Изборът на времето за морска ваканция е на самите пенсионери, които предпочитат тези месеци.

От кметството осигуряват безплатен транспорт, медицинско лице и поемат част от разходите. Така цената падна на 16,50 лв. за пълен пансион с три хранения на ден. Интересът по традиция е голям и възрастните хора се записват в пенсионерските клубове. Очаква се почиващите в морската база да са около 300.

От 25 юни местата там ще бъдат заети от най-младите жители на общината, които са получили различни награди в сферите, в които се изявяват. Списъците с децата и учениците, които ще бъдат стимулирани, се изготвят от ръководителите на отделните формации и клубове. Ваканцията на море ще струва за децата по 5 лв. на ден. Всички останали разходи се поемат от Общината в Търговище.

От средата на юли базата е отворена и за гражданите, които трябва да заявят кой период избират.

Общината ремонтира поетапно базата. Вече е готова едната сграда, която е и с ново обзавеждане. След приключване на сезона ще продължат ремонтите и в останалите два корпуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България