Община Шумен награди 169 свои дарители

Навръх Никулден, когато се чества и Ден на дарителя, община Шумен благодари и връчи сертификати на 169 свои дарители. Това са фирми, сдружения и граждани, помогнали да се реализират значими обществени каузи в града. Тази година благодетелите са с 20 повече от миналата, отбеляза кметът на Шумен Любомир Христов по време на церемонията във фоайе "1300" на драматичния театър "Васил Друмев".

В дългия списък е и името на културния министър в оставка Вежди Рашидов, който е дарил ценни книги от личната си библиотека на шуменското читалище "Добри Войников-1856". Повечето от изданията за изкуство са с автографи от авторите им. Същият жест Рашидов е направил и към още две читалища в страната, създадени преди 160 г.

На празника 10 най-крупни дарители получиха специални плакети от градоначалника Христов. Това са фирмите "Теси", "Фикосота", "Херти-М", "Лавена", "Станчев 65" ЕООД, "Трънчев", училищното настоятелство в кв. Дивдядово и това в с.Царев брод, нотариус Ася Асенова и "Алкомет"АД. Собственикът на алуминиевия комбинат Фикрет Индже лично получи плакета и призна, че изборът на Шумен е негов късмет в живота. "Благодаря, че ме направихте шуменец. Не обичам думата дарение. Приемам нещата, които правя, като социална отговорност", каза индустриалецът.

Кметът Христов благодари за щедростта на всички. "Целта ни е Шумен да стане по-хубав и това можем да го направим само заедно", каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони