Община Шумен: Няма проблеми в центъра на града, работи се по малките улици

Òúðãîâöè ÷èñòÿò òðîòîàðèòå â Øóìåí, çà äà íå áúäàò ñàíêöèîíèðàíè

Централните улици и булеварди в Шумен са добре почистени. Фирмите са спазили подадения график и проблеми за движението в централната част на града няма. Това е показала проверка на служителите от Общинския щаб за бедствия и аварии. В ранния следобед в петък се работеше усилено и по малките улици на града.

Служители на кметството от ранна утрин инспектират работата на фирмите РТК и Екомакс, също и на Е-Плант, която чисти вътрешните улици и там, където има пропуски, те веднага се отстраняват.

Цялата налична техника за снегопочистване на фирма "Барс"АД Шумен, която отговаря за зимното поддържане на пътищата на територията на община Шумен, работи във всички направления.

От администрацията отново се обръщат с апел към гражданите и фирмите да не се пътува, защото в момента продължава да вали.

Заради снега и силния вятър, който образува преспи и навявания, движението е затруднено.

Има изградени и контролно-пропускателни пунктове, на тях полицаи не допускат движението на автомобили в критичните участъци.

Все още 12 села от общината са без ток. Екипи на “Енерго Про” работят по отстраняване на повредите.

Линейка стигна до болна жена от шуменското село Салманово и тя беше транспортирана до болницата в града за изследвания. Колата е била съпроводена от служители на Общинския щаб и снегопочистваща техника на "Барс" АД.

По разпореждане на кмета Любомир Христов на всеки три часа в Общинския щаб се получава актуална информация от кметовете на населените места. От общината напомнят на гражданите, на всички собственици на търговски обекти и на ръководителите на различни институции, че трябва да почистят прилежащите към сградите тротоари.

При критична ситуация гражданите могат да звънят на спешния телефон 112 или на дежурния денонощен телефон в общината 054/ 857 677. Изключително важно е да се подава коректна и точна информация, за да се реагира адекватно и ефективно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони