Община Шумен плаща 4 000 лв. на дете

Момиченце на 9 г. заведе иск за 4000 лв. срещу община Шумен, чрез своите родители, след ухапване от бездомно куче и Районният съд в града одобри обезщетението за понесените болки и страдания.

Иницидентът с А.Х. станал на 13 юни м.г., докато стояла пред магазина, а майка й пазарувала вътре. Жената видяла как едно от кучетата, които се навъртали край търговския обект впива зъби в десния крак на детето и се втурнала да го спасява. Отвела го спешна помощ, а там започнали курс на лечение с противобясна ваксина. Продължително време детето изпитвало страх дори от домашното им кученце, страняло от децата, имало проблеми със съня, посещавали и психолог, заради стреса.

По време на делото от общината изтъкнали, че имат договор със сдружение с нестопанска цел за овладяване популацията на бездомните кучета. От кучешкия приют пък, обяснили, че не са викани в този район за отвеждане на злонравни лаещи. Изказано било съмнение, че е възможно кучето нападател да е собственост на магазина.

Според магистрати отговорността е на общината. Освен 4 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди, фамилията трябва да получи и 125 лв. изразходвани за лечение и експертизи, както и 1 060 лв. деловодни разноски. Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони