Община Шумен погва трошките по улиците

Кметът на община Шумен Любомир Христов подписа договор за събиране и управление на излезлите от употреба автомобили със софийската фирма "Метарекс"ООД.

С организиране на тази дейност кметството изпълнява ангажиментите си да осигури устойчиво управление на отпадъците за опазване чистотата на градската среда, съобщават от пресцентъра.

Шумен стари коли

По последни данни инспектори от общината са установили, че по улици и тротоари в Шумен са закотвени към 60 стари возила, които не са помръдвани с години от местата си. Някои коли се използват и като складове за стари вещи. Пречат на движението, други заемат местата за паркиране. Броят им е бил по-голям, но собствениците са взели мерки и са ги премахнали.

Предстои да се назначи комисия, която ще направи нов оглед и ще даде конкретни срокове на собствениците да премахнат колите. Ако не го сторят на ход ще бъде фирмата, с която общината е подписала договор.

Шумен стари коли

Дружеството се ангажира да организира  дейностите по събиране, съхраняване и разкомплектоване на излезлите от употреба коли, последващо третиране – рециклиране или оползотворяване на отпадъци от стари автомобили. Компанията е осигурила и площадка за временно съхраняване и разкомплектоване и тя е на ул."Цветан Зангов" 30 в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони