Общинската библиотека в Карлово ще носи името на д-р Иван Богоров

Общинската библиотека в Карлово да носи името на бележития възрожденец и борец за чистота на българския език д-р Иван Богоров, това приеха единодушно общинските съветници на заседание на местния парламент. Решението се взима в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители, по предложение на Дружеството на българските писатели – Карлово.

Общинската библиотека в Карлово ще носи името на д-р Иван Богоров

На заседанието на Общински съвет-Карлово бе прието и предложението на кмета на село Климент Мано Манов в населеното място да бъде изграден паметен мемориал на Свети Климент Охридски, който е първият епископ, проповядвал на старобългарски език и основател на Охридската книжовна школа.

По предложение на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, Общинският съвет го упълномощи да издаде Заповед за назначаване на временна комисия за установяване наличие на незаконни строежи в ромския квартал „Стряма“ на град Баня и други населени места от общината. Комисията ще се състои от 11 члена - 5 служители на общинска администрация, 5 общински съветници и един представител на Районно управление на МВР-Карлово. Работата на комисията ще се състои в проверки и констатации на нарушения, както и даване на предложения за тяхното разрешаване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони