Общинската управа на Свищов дари пенсионери с народни носии

Управата на Община Свищов подари 15 комплекта народни носии на културен клуб на песнионера «Нове». Членовете на групата за народен фолклор с радост приеха новите придобивки и поздравиха дарителите с концерт. Наскоро по инициатива на кмета на Свищов Генчо Генчев с 13 комплекта народни облекла пък бяха облечени и членовете на пенсионерския клуб "Щастливеца". Всичките 28 носии са дарени от Сдружение "Фолклорен извор".

img_20170927_154714Това е второто обещание, което общинското ръководство спази пред възрастните хора, след като по-рано през годината ККП «Нове» се премести в ново, по-широко и изцяло обновено помещение, за развитието на своята културно-масова дейност. Условията за работата на ККП «Нове» бяха значително подобрени.

Кметът на Свищов Генчо Генчев информира присъстващите за текущите проекти и ремонтни дейности, с които се е заела Общината. Той обобщи, че постепенно градът ще придобие по-приветлив облик, но кметското ръководство няма да спре до тук, а ще продължава да търси начини и средства за подобряване жизнената среда и стандарта на живот на местното население. Той допълни още, че финасовото състояние на община Свищов е стабилно и няма място за притеснение, както се опитват да внушат някои определени кръгове в обществото. «Община Свищов няма неразплатени разходи и ще завърши годината в стабилно финансово състояние.» – категоричен е градоначалникът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони