Общинска фондация "Пловдив 2019" внесе в Министерство на културата подробен план за действие

Подробен план за действие за периода 2017- 2019 г. внесе в Министерството на културата в сряда екипът на общинска фондация "Пловдив 2019". След проведената на 10 февруари среща в Пловдив служебният министър Рашко Младенов поиска подробна информация за последователността на действията и основните програмни приоритети на проекта "Европейска столица на културата 2019". Планът включва актуализиран бюджет и график за разходване на средствата, които се очакват от държавния бюджет, според заложените в програмата дейности.

Заедно с плана за действие министър Младенов получи актуализиран график с дейности по инфраструктурните приоритети, съгласуван с Община Пловдив, както и доклада на международното жури от първия официален мониторинг на фондацията. В него се препоръчват спешни мерки от страна на българското правителство за финансирането на значимия проект.

В следващите седмици предстоят нови срещи на екипа на фондация "Пловдив 2019" и Министерство на културата. На тях ще се обсъждат механизмите, по които би могло да се осъществи обещаното от кабинета на бившия премиер Бойко Борисов държавно финансиране от 20 млн. лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони