Общинските съветници от ГЕРБ – Асеновград подкрепят кмета от БСП за теглене на многомилионен заем за Водния цикъл

Общинските съветници от ГЕРБ – Асеновград излязоха с декларация в подкрепа на тегленето на заем по фонд ФЛАГ във връзка със завършването на Водния цикъл на общината. За него настоява общинската администрация начело с кмета д-р Емил Караиванов, който е от БСП.

„Потвърждаваме за пореден път, че подкрепяме всички усилия на общинската администрация за полагане на действия в посока подобряване на живота на жителите на  община Асеновград. Ръководени от интересите на Община Асеновград и на нейните жители и отговорността ни като общински съветници,   подкрепяме решението за приемане на общински дълг, във връзка с осигуряване на финансиране за изпълнение на „Проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа на град Асеновград, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020”.

Считаме за неприемливи, по отношение на интересите на населението на Община Асеновград, поетите вече задължения от общинската администрация дългове, възлизащи на повече от 11 милиона лева, които задължават нашите съграждани за повече от едно десетилетие да изплащат грешките на настоящото управление. Въпреки това гласуваме „ЗА“, защото другата алтернатива води до невъзможност за извършване на горецитирания проект – неговия провал, а от там и възстановяване на цялата стойност, която е повече от 100 млн.лева. Нека не се забравя и фактът, че правителството на Бойко Борисов не дели общините по политически признак и  именно то одобри  този жизнено необходим за община Асеновград  проект”, декларират старейшините от ГЕРБ-Асеновград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони