Общинският съветник от БСП Огнян Стоянов в Горна Оряховица: Общината се готви да плати 80 000 лева за втори анализ на въздуха

Снимка: Архив

„Община Горна Оряховица се готви да плати 80 000 лв за втори анализ на въздуха. Това беше отговора на кмета инж. Добромир Добрев, когато го попитах колко средства са предвидени през 2018г. за справяне с мръсния въздух. Такъв анализ вече е правен преди да бъде приета Общинската програма през 2016г. Тогава за него са дадени 30 000 лв. "Въздухът оттогава не се е променил. Най-вече защото в този период Общината не е предприела действия да изпълни собствената си програма. Жалко е да видим, че за настоящата година също не се предвиждат конкретни действия“. Това заяви общинският съветник и председател на БСП-Горна Оряховица Огнян Стоянов.

Той постави въпроса си по време на общественото обсъждане на проекта за бюджет 2018г на община Горна Оряховица.

„За пореден път няма предварителна информация какво съдържа проектът за бюджет. Как да предлагаме и да задаваме въпроси като не знаем за какво става въпрос“, попита той по време на представянето.

Огнян Стоянов също зададе въпроса за опазването на парковете и спортните площадки. В отговора на кмета стана ясно, че Общината е съкратила значително разходите за охрана и договор с частна фирма има само за 2-3 обекта. В същото време гражданите многократно са сигнализирали, че новоизградените паркове и спортни площадки много често са обект на вандалски прояви. Това продиктува въпроса на общинския съветник Огнян Стоянов за средствата за охраната им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България