Общинският съвет в Горна Оряховица отпусна 1000 лв. за лечението на болен от левкемия

Общинският съвет в Горна Оряховица е отпуснал 1000 лв. еднократна помощ за лечението на Пеньо Пенев, който страда от левкемия. Решението е взето на заседание на местния парламент в четвъртък. Средствата са от бюджета на Общината и ще бъдат приведени по сметката на 38-годишният мъж.

Болестта на горнооряховчанина се развива бързо, а средствата, необходими за лечението му са непосилни за семейството.

Кампанията в негова подкрепа продължава. В петък на Общинския пазар отново ще работят два щанда с благотворителен базар, и всеки който желае да се включи в благотворителната кауза, може да си закупи нещо от тях. На базара се предлагат сувенири и картички изработени от потребителите на социални услуги в общината- Център за обществена подкрепа, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за възрастни с увреждания, Дом за възрастни хора с умствена изостаналост – Драганово.

Дарителници има разположени на входа на кметството, в Центъра за обществена подкрепа, както и в много обществени сгради и търговски обекти. В подкрепа на Пеньо Пенев предстоят и два благотворителни концерта. Първият е на 18 декември от 18 часа в Зала 1 на Общината и се организира от СУ „Вичо Грънчаров“. Вторият концерт е на 20 ноември от 18.30 часа в същата зала, а инициативата е на НЧ „Братя Грънчарови – 2002“. Средствата, събрани и от двата концерта ще бъдат дарени за лечението на Пеньо Пенев.

38-годишният мъж в момента се намира в клиника в Турция, където провежда химиотерапия. Там е една от сестрите му, която ще бъде донор на стволови клетки, тъй като между двамата има 100 % съвместимост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България