Общинският съвет подкрепи кандидатурата на София за младежка зимна олимпиада

Декларацията в подкрепа на кандидатурата на София за домакин Младежки зимни олимпийски игри през 2024 година бе приета от Столичния общински съвет.

„Във връзка с тази кандидатура СОС изразява подкрепа за усилията на Министерството на младежта и спорта за модернизиране на спортните съоръжения на територията на ПП „Витоша“ и на спортните обекти в града и така да се стартира подготовката за Младежките зимни олимпийски игри „София-2024“,пише в декларацията. 47 общински съветници гласуваха „за“, а се въздържаха петима.

Документът получи гласовете на общинарите от ГЕРБ и „Патриоти за София – ВМРО и АТАКА“. Деклрацията не бе подкрепена от Марта Георгиева, Николай Толчев и Трайчо Трайков от Реформаторския блок, Борис Цветков от БСП и Войслав Тодоров от коалиция "Сердика".

„Доколкото усещам мнението и в града, и в държавата, е да поставим на дневен ред тази кандидатура“, каза в залата столичният общински съветник от ВМРО и вносител на доклада за декларацията Карлос Контрера.

Ето пълния текст на декларацията:

Столичният общински съвет изразява подкрепа за кандидатурата на София за домакин на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 година. Това значимо спортно събитие ще допринесе за развитието на града като европейска спортна столица и ще даде нови възможности на жителите и гостите за здравословни дейности. Във връзка с тази кандидатура Столичният общински съвет изразява подкрепа за усилията на Министерството на младежта и спорта за модернизиране на спортните съоръжения на територията на ПП „Витоша“, както и на спортните обекти в града и така да се стартира подготовката за Младежките зимни олимпийски игри „София - 2024“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България