Общинското "Градини и паркове" в Пловдив пропищя от крадци и вандали

От общинско предприятие "Градини и паркове" в Пловдив пропищяха от крадци и вандали и призоваха жителите на града под тепетата към нетърпимост спрямо тях.

В нощта на вторник срещу сряда от фонтана с пеликаните на площад "Стефан Стамболов" срещу сградата на Община Пловдив са изчезнали две мраморни плочки от водните лилии, а през последния уикенд 15 новозасадени рози бяха откраднати от разделителната ивица по средата на бул. "Цар Борис Трети Обединител" в близост до хотел "Тримонциум".

Вандалите явно не се стряскат от десетките видеокамери, монтирани на пъпа на града под тепетата, защото за последните 14 дни са били откраднати, унищожени или стъпкани всички нови насаждения с цветя пред Община Пловдив и изпочупени пейки в Цар Симеоновата градина и кранове от поливната система на Бунарджика.

"Напоследък вандалските прояви зачестиха из целия град", коментира директорът на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев, който има дълъг списък с щети и кражби, извършени от "специалисти".

"Те посягат на скъпи растения като червенолистен японски клен, вечнозелена магнолия и лагерстрмии за разлика от възрастните госпожи, засичани да издълбават със супени лъжици теменужки от цветни лехи в парковете", допълва Стоян Алексиев.

Той се чуди как в Пловдив още не се е намерил поне един човек, който на мига да подаде сигнал на тел. 112 при вандалщините на бул. "Васил Априлов" в края на март, когато за една нощ бяха откраднати 16 укрепващи кола около новите дървета и цял чинар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини