Общинското туристическо дружество в Търново е с нов шеф

Борислав Йорданов е новият управител на общинското туристическо дружество „Царевград Търнов”. На сесията в четвъртък общинските съветници гласуваха единодушно доверие на досегашния експерт в отдел „Информационно-техническо обслужване“ в община Велико Търново. Борислав Йорданов е спечелил конкурс за позицията с разработен бизнесплан и визия за развитие на "Царевград Търнов", които впечатлиха общинските съветници. Стоян Витанов от групата на БСП подчерта, че за пръв път в залата се представя такава мащабна концепция.

Подкрепа Йорданов получи от всички политически сили в местния парламент. Бизнес планът му предвижда създаването на Съвет по туризъм към кмета на общината, разработване на общинска стратегия за развитието на туризма, въвеждането на електронна туристическа карта, ефективно сътрудничество с ВТУ и стажантски програми за студентите, както и развитие на ефективно партньорство с туристическия бизнес.

Досега общинската фирма „Царевград Търнов” се управляваше от временен управител – София Божкова. До конкурса се стигна, след като предишният управител на „Царевград Търнов“ Цветомир Бояджиев подаде оставка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони