Общо 19 години затвор за двама, отвлекли и насилили жена

Жената била натикана в джип и откарана в селска къща, където я насилили

Общо 19 години затвор, при строг режим, получиха двама мъже за отвличане и изнасилване на 45-годишна жена. Присъдите им са произнесени от Окръжния съд в Търговище. Стелиян С. (54 г.) е с 9-годишно ефективно наказание, а съучастникът му Диян В. (50 г.) ще стои зад решетките 10 години.

Тежките престъпления, извършени в пияно състояние, са станали на 29 август 2017 г. Към 20 часа джип с четирима мъже застигнал жената, която се прибирала вкъщи, след като помагала на мъжа си при пашата на крави. Тя вървяла по пътя между поповските села Гагово и Паламарца. Двама от мъжете слезли и първо уж искали да се запознаят с нея, но тя се дърпала и тогава те насила я натикали в колата. Двама от пътниците в автомобила слезли в селото, а Стелиян и Диян откарали жертвата си в къщата на Стелиян в Паламарца. Там станало и изнасилването.

Докато жената била разкарвана с колата, натисната на пода и със запушена уста, телефонът й непрекъснато звънял. Търсел я мъжът й, който минал покрай джипа, след като жена му била натикана вътре, но той самият не видял това. Чул обаче приглушени викове и се усъмнил, че нещо може да е станало с нея, защото минути преди това тя тръгнала от полето към дома им. Съпругът бил пастир и бързо пратил сина си у дома да види там ли е майка му. Момчето се върнало с отрицателен отговор, а жената не вдигала телефона си, въпреки че звънели непрекъснато. Тогава мъжът се обадил на полицията. Униформените отишли в къщата на Стелиян, чиято кола била разпозната преди това и така разтурили гнусния купон на мъжете.

Пред полицаите мъжете опитали да пробутат версията, че жената им е приятелка и, че доброволно е там. По-късно твърдели, че тя не само доброволно се е качила в колата с тях, а и сама е искала да правят секс. Противоречивите им показания и доказателствата в обратната на тяхната версия обаче ги уличавали в извършените престъпления.

„След като прие, че и двамата подсъдими са осъществили от обектива и субективна страна съставите на посочените престъпления, съдът установи, че причините за извършване на престъпленията и за двамата подсъдими се свеждат до деформацията в съзнанието, изразяваща се в незачитане на човешките ценности, незачитане волята на пострадалата за свободно придвижване, незачитане половата неприкосновеност на личността и нейния свободен избор на интимен партньор, съчетано със стремежа им за бързо задоволяване на желанията си”, пише в мотивите си съдът.

Той е постановил и конфискуване на джипа, с който е извършено престъплението.

Присъдите не са окончателни и подлежат на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право