Общо 204 тежки катастрофи с 19 загинали са станали във Великотърновска област тази година

Полицаи и младежи от БЧК призоваха шофьорите за толерантност

Служители на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР – Велико Търново, съвместно с деца от Младежки червен кръст раздаваха брошури с препоръки към водачите на моторни превозни средства. Инициативата е по повод предстоящия Световен ден за възпоменание на жертвите от пътно транспортни произшествия – 17 ноември. Той е и част от кампанията на полицията „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, която е част от традиционната акция „Зима“.

По този повод днес на територията на ОДМВР – В. Търново се провежда и специализирана полицейска операция „Пешеходец“. Санкцията за пешеходците, неспазващи Закона за движение по пътищата варира от 20 до 50 лв., а водачите, неосигурили предимство на пешеходците се наказват с глоба 100 лв. и отнемане на 8 контролни точки. От днес пътните полицаи ще налагат санкции на водачите необорудвали автомобилите си за пътуване в зимни условия.

В неделя в църковните храмове по време на отслужване на Светите литургии ще бъде вмъкнат богослужебен текст за покой на загиналите при пътно транспортни произшествия.

От началото на годината до 13 ноември 2019 г. на територията на област В. Търново са регистрирани общо 1030 пътно транспортни произшествия, от тях 204 са тежки, с 19 загинали и 291 ранени граждани. В същия период са регистрирани 47 ПТП, с участието на пешеходци, от тях 43 тежки, с 1 загинал и 44 ранени.

От началото на акция „Зима“ в областта са регистрирани 41 ПТП, от тях 6 тежки, с 1 загинал и 10 ранени граждани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България