Обявиха грипна епидемия и в Сливенска област

От 29 януари Сливен и областта е в грипна епидемия, съобщиха от областната администрация. До 7 февруари включително ще бъдат прекратени учебните занятия в четирите общини на областта - Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. От РЗИ разпоредиха противоепидемични мерки за ограничаване на грипа и острите респираторни заболявания.

Спират се свижданията, плановите операции в лечебните заведения, както и консултациите на здрави бременни жени и кърмачета, всички профилактични прегледи и имунизации. В детските заведения ще е провежда стриктен ежедневен филтър, като откритите болни деца няма да се приемат, а заболелите лица от персонала няма да бъдат допускани до работа. Освен това се преустановяват масовите мероприятия и тренировъчните процеси в спортните зали.

От РЗИ – Сливен препоръчаха на населението при наличие на симптоми на грип и остри респираторни заболявания да не се провежда самолечение, а болните с висока температура и други признаци на грип и ОРЗ да се обръщат за преглед към лекар за назначаване на адекватна терапия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България