Обявиха допълнителен прием на 98 кандидат-курсанти в НВУ

НВУ

Допълнителен прием за попълване на незаетите места за обучение на курсанти в НВУ „Васил Левски” във Велико Търново обяви началникът на висшето учебно заведение бригаден генерал Пламен Богданов.

Свободните  позиции са за специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”. Общо 98 кандидати се очакват за 11-те специализации в направлението. Най-много – 24, са местата в „Полева артилерия”. 14 са незаетите бройки в „Артилерийско и зенитно въоръжение, оптика и бойни припаси”, 12 са местата в „Противовъздушна отбрана на войските”, 11 във „Военни комуникации и информационни системи”, 8 в „Зенитно-ракетни войски”.

Документи за участие в конкурса ще се приемат от 4 до 8 септември. Изпитите, тестовете и прегледите ще се проведат в периода 11 – 15 септември. Таксата за първия конкурсен изпит /тест/ е 30 лева, за всеки следващ по 20 лева. Комплектът кандидатстудентски документи струва 10 лева. Подробностите за допълнителния прием са публикувани на официалния сайт на НВУ „Васил Левски”.

На първия етап във военното училище бяха приети 175 кандидат-курсанти при план 272 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование