Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Районна прокуратура – Козлодуй е издала Европейска заповед за арест на Х.К., испански гражданин, обявен за издирване по водено срещу него досъдебно производство за извършено престъпление в с. Бутан. Той е бил привлечен задочно в качеството на обвиняем през м. ноември 2017 г., съобщиха от държавното обвинение.

В периода от 18.01.2016 г. до 12.09.2016 г. обвиняемият К. извършил три кражби от чужд имот.

В два от случаите той действал като посредствен извършител чрез живущите в с. Бутан - Д.И. и И.И.

Възползвайки се от незнанието им, обвиняемият съобщил на мъжете, че познатият му испански гражданин Р.Ф.П.К. от гр. Малага починал, като приживе му продал недвижим имот в тяхното село - с дворно място, масивна жилищна сграда и стопански постройки. Той поискал от тях да развалят дървената покривна конструкция на част от въпросния чужд недвижим имот, което било сторено. По този начин обвиняемият Х.К. отнел дървени греди и керемиди, покриващи 200 кв.м., на стойност 206 лева.

След това той разрушил преграда, здраво направена за защита на имот, и отново с помощта на двамата мъже изнесъл от дома различни мебели и други вещи, без съгласието на собственика им.

При третата кражба той проникнал в същия чужд имот и отнел мебели, електрически уреди и газов котлон.

Общата стойност на откраднатите вещи възлиза на 886 лева, за което престъпление законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ за срок от една до десет години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право