Обявиха „Юве“ за гениалните скъперници

В Англия обявиха „Ювентус“ за гениалните скъперници. Причина за колоритния материал е новината, че Арън Рамзи, звездата на „Арсенал“, на практика е играч на „бианконерите“. Уелският национал ще премине медицински прегледи в събота в Торино, след което ще подпише предварителен договор с клуба. Рамзи е с изтичащ в края на сезона контракт и вече е свободен да преговаря с други отбори без да се плаща трансферна сума на „артилеристите“. А на Острова припомниха, че по подобен начин шампионът на Италия успя да вземе през годините футболисти като Пол Погба, Андреа Пирло, Фабио Канаваро и Дани Алвеш.

„Старата госпожа“ плати компенсация на „Манчестър Юнайтед“ за френския полузащитник в размер на 800 000 паунда през 2012 година. Четири години по-късно „червените дяволи“ си го върнаха, но за рекордната по това време сума от 89 млн. паунда.

А през 2011 година по подобен начин в Торино си осигуриха и Андреа Пирло, световен шампион с Италия от Мондиал 2006. С екипа на „Ювентус“ гениалният полузащитник вдигна три последователни титли.

В материала на „Дейли мейл“ се припомня, че грандът от Апенините прояви подобна проницателност и при подписването със Сами Кедира и Кингсли Коман, пристигнали съответно от „Реал“ (Мадрид) и ПСЖ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят