Обявяват победителите в конкурса за фотожурналистика "Бг Прес Фото 2018"

Утре от 18 часа в галерия Средец" на Министерството на Културата ще бъдат обявени победителите в конкурса за българска фотожурналистика "Бг Прес Фото 2018", които се организират за седемнадесети пореден път. Наградите ще бъдат връчени от председателката на Асоциацията на професионалните фотографи, г-жа Лилия Йотова.

Наградите са от Nikon България, верига магазини Julliany и "Петрол" АД Категориите на конкурса "Бг Прес Фото 2018" година са: "Снимки от България" - единични кадри и фотосерии, "Снимки от чужбина" - единични кадри и фотосерии, "Видеожурналистика", специална награда за социална фотография и Голямата награда за хуманистична фотография "Шаварш Артин".

Номинирани за награди са Георги Кожухаров, Георги Палейков, Колектив BULB, Красимира Василева, Мехмед Азиз, Николай Желязков, Огнян Стефанов и Христо Русев.

Журито на конкурса е съставено от трима фотографи, които организират национални конкурси за фотожурналистика в Сърбия, Унгария и Русия. Звездан Манчич, Тамаш Зигети и Васили Прудников от години са партньори с организатора на "Бг Прес Фото" Цветан Томчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България