Овладяна е аварийната ситуация с изтичане на газ в пловдивско училище, няма пострадали деца

Аварийната ситуация в Търговската гимназия в Пловдив заради изтичане на газ при ремонт в района на училището е овладяна, няма пострадали, съобщава БНР.

Над 600 ученици бяха евакуирани при инцидента.

В 14.15 часа силна миризма на газ е била усетена в сградата на гимназията. Директорката на учебното заведение Славейка Иванова веднага се е обадила на телефон 112, а с училищния звънец всички са били предупредени да се евакуират.

"При строителните работи са пробили тръба с газ, отклонението към нашето училище, евакуирахме учениците по най-бързия начин. Прекъснахме учебните занятия, утре продължаваме нормално. Децата ни са много добре тренирани. Тренираме два пъти годишно евакуация и много бързо напуснаха сградата. Естествено че се уплашихме, но вече не е опасно, защото газта изтече", казват от учебното заведение.

Подаването на газ е било спряно минути след сигнала за инцидента. На кръстовището на бул. "Руски" и улица "Гладстон", където се извършва ремонтът, веднага е пристигнал екип на пожарната, но не се е наложила намесата му, тъй като аварийната ситуация е била овладяна бързо. В момента районът е проходим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България