Огнеборец се отърва от рухнал покрив с натъртвания

Покрив на горяща къща рухна върху огнеборец в шуменското село Струйно, за късмет служителят се отървал само с натъртвания, каза Красимир Колев, шеф на районната противопожарна служба.

Инцидентът станал при спасителна акция през нощта в неделя. В къщата живеели семейство възрастни хора под наем. Трима огнеборци били на мястото, където се налагало да гасят свързани постройки на голяма площ. Изведнъж цигли и парчета от греди се срутили върху единия от пожарникарите. Той бил с каска и защитно облекло по всички правила. Паднал под тежестта, но бързо се изправил. Транспортиран е до спешно отделение на шуменската болница. Там е минал на рентген, но не са установени вътрешни травми.

Имал само натъртвания по раменете и тялото. Дори не се налага да бъде в болнични, каза Колев.

Огънят е унищожил покривна конструкция с площ над 180 кв. м., домашно имущество и 6 кубика дърва за огрев. Огнеборците са локализирали стихията с 23 тона вода. Най-вероятната причина за възникване на пламъците е късо съединение в електрическата инсталация, съобщават от полицията. Собственикът на къщата живее в Турция, сега наемателите са настанени на друго място от сина им, каза кметът на с.Струйно Силвия Костова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България