Огнеборци гасиха пет пожара от газови бутилки в Търновско за седмица

Снимка: МВР

 

Огнеборци са гасили пет пожара през последната седмица във Велико Търново и Горна Оряховица, възникнали при използване на газови бутилки. Инцидентите са станали в следствие на факелно горене, което се получило в жегата и заради това, че бутилките са били на 100 % с газ.

"В горещото време газта се разширява и заради това бутилките трябва да се пълнят на 80 % от обема им, за да не се стига до инциденти", предупреждават пожарникари от Велико Търново.

За щастие няма жертви и пострадали при последните случаи на възпламеняване. Нанесени са единствено материални щети. Има изгоряло имущество, а стопаните са се отървали само с уплаха.

В неделя пък е възникнал пожар в село Петко Каравелово, Община Полски Тръмбеш след като по обяд в най-силната жега стопанин се захванал да си чисти комина с горелка. От огнената струя, саждите в димоотвода се запалили и пламъците бързо обхванали дървените греди на покрива. Мъжът подал сигнал на тел.112 и на място пристигнали огнеборци, които бързо потушили пожара и не се стигнало до сериозни поражения. Пред спасителния екип обаче собственикът на имота признал, че преди 2 години по същия начин прочиствал комина от натрупания нагар, предизвикал пожар, но тогава изгоряла цялата покривна конструкция на дома му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България