Огнеборци извадиха 95-годишна от банята след взрив на газова бутилка в Сухиндол

Снимка: Архив

95-годишната Надежда И. от Сухиндол оцеля по чудо след взрив на газова бутилка в дома и . Старицата е извадена от пожарникарите в неделя след полунощ от банята на къщата си, където се била скрила и благодарение на това е останала жива и здрава. Сигнал за огнена стихия и взрив бил подаден на тел.112 в 1,24 часа от съседи на бабата. Веднага на място пристигнали екипи огнеборци от Павликени ,но въпреки светкавичната реакция са изгорели над 240 кв.м. покривна конструкция и покъщнина.

Няколко часа преди взрива старицата с още четирима комшии варили компоти под нейния навес.Те били сложили казана с бурканите върху 12-литрова бутилка с газ. След дългото приготвяне на зимнината малко преди полунощ хората си тръгнали,но стопанката забравила да спре газта и отишла да си легне . Малко по–късно винтилът избил и бутилката гръмнала. В просъница полузаспалата старица успяла да се скрие в банята си, където пламъците след взрива не стигнали.

По този повод пожарникарите предупреждават да се внимава с газовите бутилки,които не бива да се ползват за варене на зимнина,защото за тази цел се продават стерилизатори ,които струват около 100 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони