Огнеборци от София, Стара Загора и Пловдив си поделиха първите места на турнира за купа „Тримонциум”

Огнеборците от София, Стара Загора и Пловдив си поделиха първите места в петото издание на националния турнир по пожароприложен спорт за мъже за купа „Тримонциум”, който се проведе на лекоатлетическия стадион в спортен комплекс „Пловдив” на града под тепетата.

Пожарникарят от СДПБЗН-МВР-София Християн Христов спечели за трета поредна година титлата в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба”, като изравни републиканския рекорд от 14,93 секунди. На второ място в тази дисциплина с постижение от 16,03 секунди е пловдивчанинът Михаил Костов, а трети остана Мирослав Евтимов от Факултет ПБЗН на Академията на МВР София с 16,27 сек.

В надпреварата участваха 42-ма огнеборци от 7 областни клубове във Видин, Пазарджик, Пловдив, РДПБЗН София, СДПБЗН, Стара Загора и Факултет „ПБЗН“ при Академията на МВР. Християн Христов от СДПБЗН-МВР София спря хронометрите на 17,50 секунди в дисциплината „100 метра пътека с препятствия”, в която бе изпреварен само с 2 стотни от секундата от победителя Георги Георгиев от Стара Загора, а трети със 17,63 секунди е дългогодишният състезател на овчарски скок Пламен Писков от Пловдив. Отборът на домакините от Пловдив грабна купата в дисциплината “Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия” с резултат от 61,10 сек. На второ място е тимът на Стара Загора с 61,95 секунди, а на трето – Факултетът ПБЗН-АМВР София с постижение от 65,62 сек.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България