Огнеборци спасяваха хора в центъра на Монтана

Огнеборци, спасители, полицаи, медици и доброволци показаха в центъра на Монтана спешни действия при потушаване на пожар и спасяване на хора след катастрофа. Демонстрацията бе по повод професионалния празник на служители на „Противопожарна безопасност и защита на населението”.

Показната акция се разигра пред очите на областния управител Росен Белчев, заместниците му Нина Петкова и Цветко Цветков, зам. кмета на Монтана Тихомир Антонов и полицейски шефове. За постигнати високи резултати в работа си по спасяване на хора и имущество 21 пожарникари и спасители от региона получиха писмени похвали.

През деветте месеца на тази година оперативната обстановка в област Монтана е по-натоварена в сравнение с предходната година. Към настоящия момента са регистрирани 1 398 произшествия при 1 275 за същия период на 2016 г, заяви шефът на регионалната противопожарна дирекция комисар Венцислав Райков.

Пожарите с материални загуби в областта са 198. Най-големите огнени бедствия са били край планинското село Копиловци, където са изгорели 700 дка гора и край село Славотин, където огънят навлязъл в две къщи, но селото било спасено. Монтански пожари са участвали и в потушаването на големия пожар край Кресна. От януари досега при пожар в област Монтана е загинал един гражданин и 3-ма са пострадали, а за същото време миналата година жертвите са 4, а пострадалите -10.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони