Огнена стихия стресна Бургас

Горяха помещения - складове на крадци и подслон за скитници

Имотът е на апетитно място, но е държавен и засега няма да се застроява

Огромен пожар стресна Бургас вечерта в неделя. 7 метрови пламъци и слухове за жертви за минути обиколиха морския град и накараха хората да се изсипят край мястото на стихията, за да наблюдават има ли опасност за домовете им, и за техни близки, живеещи в близост.

Огънят се разрази в центъра на града, на улица "Иван Богоров", на метри от ключова бензиностанция, където много шофьори зареждат возилата си.

Сигналът за пламъците е бил подаден в 20.20 ч. в Първо Районно управление - Бургас. Веднага на мястото са пристигнали четири противопожарни автомобила и 15 огнеборци, съобщиха от ОД на МВР.

%d0%bf%d0%be%d0%b6-1Полицаите конкретизираха, че пожарът възникнал в първия етаж на празна, необитаема и изоставена сграда с около десет помещения, разпростираща се приблизително на 250-300 кв.м. Сградата е с изградени стени и покрив от дървен материал, собственост на Специализираната болница за рехабилитация - Бургаски минерални бани. От пет години насам обаче е необитаема.

Труд писа преди време, че след сигнал полицията бе разкрила вътре склад за крадени вещи. Дори имаше арестувани, след което обирджиите, предимно от съседни градове, бяха прогонени.

Скитници- клошари са били в последно време единствените обитатели на помещенията. Не е изключено в студените вече нощи някой да си е палил огън и така да е предизвикал пожара, коментираха огнеборците. За щастие, от пожара жертви няма, изцяло е изгоряла постройката.

Тъй като имотът е на апетитно място, между центъра и морската градина, веднага тръгнаха слухове, че е подпален умишлено, за да се построи на негово място поредната жилищна сграда.

От общината обаче уточниха, че теренът е държавен, така че съмненията не са оправдани.

Дори имало идея да се подаде молба да и го прехвърлят на общината, за да се направят нови сгради и там да се провежда химиотерапията и лъчелечението на онкоболните. Онкодиспансерът се намира в непосредствена близост до мястото. Впоследствие обаче идеята отпаднала заради тромавата процедура.

Още няколко пожара бяха регистрирани през уикенда. Край странджанското село Граматиково е горял лек автомобил «Лада Нива», собственост на Държавно ловно стопанство". Горски го подпалил по непредпазливост. В Бургас, двама маскирани, са предизвикали пожар в офис на застрахователна компания, разположен на ул. „Константин Величков” в к-с „Лазур”. Полицията работи и по версия за неуредени сметки между застрахователите и клиенти.

Пожар, възникнал и в сградата на бившето училище в село Скала, община Сунгурларе, сега необитаема, собственост на 64 годишен мъж от Ямбол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България