Огнен атентат срещу сина на Бисер Петното (обзор)

Автомобил “Форд кабрио”, собственост на сина на Бисер Миланов-Петното, бе запален в Русе.

Пламъците лумнали към 6,50 ч днес пред блок “Вела Благоева”, където живее Виторио Миланов. Според съседи по това време се чул оглушителен тътен и огънят обхванал колата. Комшиите се опитали да изгасят с кофи вода, но не успели. На място веднага пристигнали пожарникари, които изгасили пламъците.

Полицаи пък са започнали разследване. При огнения атентат е засегнат и автомобил, който бил паркиран в близост до форда. Това е втори палеж на автомобил на сина на Миланов. Преди две години негово возило също бе опожарено.

На място пристигна и Бисер Миланов, който бе сред кандидатите за президент на последните избори. Той бе категоричен, че палежът е репресия срещу семейството му. Миланов обяви, че постоянно получавал заплахи, но полицията не реагирала на сигналите му. “Атаката срещу мен и семейството ми е от мафията, облечена във власт. Това е политическа поръчка. Какво трябва да стане в тази държава - ще хвърчат куршуми накрая”, заяви Миланов. Той добави, че застраховката на колата изтекла часове преди пожара.

Бисер Миланов-Петното влезе за последно в криминалните хроники през юни заради побой над жена, с която живеел на семейни начала. Тогава той бе арестуван за кратко. Синът му Виторио твърдеше, че баща му е задържан, за да не се кандидатира за президент. Месеци по-рано Миланов бе оправдан за заплаха за убийство по време на протестите пред парламента през лятото на 2013 г. Той има зад гърба си седем присъди. Първото си условно наказание получава за кражба през 1986 г., когато е на 18 години. На последните местни избори той бе кандидат за кмет на Русе и за независим общински съветник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право