Огнян Герджиков: Някои са търсили цаката на министър Николай Петров

проф. Огнян Герджиков

Докладът за ВМА, който стана повод за оставката на министър Николай Петров е бил изготвен по време на служебното правителство на Огнян Герджиков. По БНТ Герджиков съобщи, че още тогава Николай Петров е намекнал, че може да подаде оставка като директор на ВМА.

Премиерът обаче го посъветвал да не прави такива резки ходове. По думите му, докладът не е обсъждан със служебния вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев. Герджиков беше категоричен, че не е усещал натиск по време на мандата.

"Не съм толкова на вътре в проблема, за да бъда категоричен, но ми се струва, че някой са търсили цаката на министър Николай Петров. Сам по себе си този факт, че неговия уж зет е част от един консорциум от многото фирми, не е в състояние да опорочи тази обществена поръчка, според мен. Доколкото аз съм запознат с нещата", каза проф. Огнян Герджиков.

„Министър Николай Петров се почувства обиден. Не трябваше да се стига до оставка. Той е много качествен администратор и лекар. Познавам го като един почтен лекар, аз самия приех болезнено неговата оставка“, добави бившият служебен премиер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика