Огнян Герджиков: Служебното правителство оставя държавата в много добро състояние

Снимка: Пламен Стоименов

Оставяме държавата в много, много добро състояние. За последните три месеца държавата е реализирала над 1,6 милиарда повече приходи в сравнение със същия период на миналата година. Това заяви пред Нова телевизия служебният премиер Огнян Герджиков броени дни преди да приключи мандата му. Той уточни, че това е следствие от добре работеща икономика и добра събираемост при митниците и при НАП.

Служебният премиер коментира предложението да се забрани на българите в чужбина да гласуват, ако не са живели в България през последните 3 месеца. Според него този законопроект е бил прибързано афиширан.

„Този въпрос трябваше да бъде поставен на широко обществено обсъждане. Фиксирането върху идеята за 3 месеца уседналост фетишизира правото на гласуване на хора, които са скъсали с България, които плащат данъците си на друго място, и които имат страната ни само за туристическа дестинация. Не смятам, че е редно тези хора да решават как ще се управлява страната ни“, каза той.

По повод оповестените и след това оттеглени предложения за промени в Изборния кодекс, Огнян Герджиков отново защити позицията си, че неграмотните хора не трябва да определят кой да управлява държавата. Неграмотните хора не трябва да бъдат стимулирани, защото те са нарушители на конституцията ни, каза Герджиков и обясни, че в нея е записано, че е задължително да се знае български език.

"Докато съм жив, ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват. За мен хора, които не знаят български език и са неграмотни, не трябва да определят кой да управлява държавата", категоричен бе той.

За месеците си на служебен премиер той заяви: "Поех този кръст и го изнесох с чест".

Относно скандала за срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев, той изтъкна, че не е запознат с подробности и затова не може да си позволи да коментира случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България