Ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев: Реформите са насочени, за да се чувстват хората и бизнеса защитени

Снимка ДЕНИСЛАВ СТОЙЧЕВ, архив

Реформите, които се изискват от страната ни от Европейската комисия са насочени, за да се чувстват гражданите и бизнеса защитени, каза пред БНТ ръководителят на Европейското председателство у нас Огнян Златев по повод доклада на ЕК , който излезе вчера.

Той коментира, че този доклад и по-специфичен заради периода, който обхваща и предстоящото председателство на страната ни следващата година. Според него това, което искат да ни кажат от Европа може да се сведат до три неща.

"Оценява се това, което е направено в сложната обстановка. Насърчава се българските власти да продължат със същата политическа воля, със същата целенасоченост да довършат това, което трябва да се свърши по препоръките. Така, защото в края на следващата година има достатъчно предпоставки този доклад действително да бъде последен и да се говори за прекратяване на този процес на наблюдение."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България