Огнян с чуждо сърце от 13 г. пак със злато от Евроигрите

11 медала за четиримата ни състезатели

Шуменецът Огнян Ганчев, който живее със сърце от донор от 2006 г., отново пожъна успех на Европейски игри за трансплантирани пациенти. Той се радва на два златни медала по плуване в дисциплините на 50 и 100 м гръб. Споделил е успеха и радостта си във фейсбук. Шуменецът е редовен участник в международни надпревари. Още през август 2009 г. Огнян рискува и е първият в света с присадено сърце, изкачил най-високия европейски връх Монблан.

Общо 11 медала са извоювали нашите участници в XVII-те Европейски игри за трансплантирани пациенти със сърце и бял дроб, които се провеждат в Линяно Сабиадоро, Италия. Георги Пеев от Хасково с транплантирано сърце и бъбрек, също е фаворит със златни медали на 50 и 100 м бруст и три сребърни медала на 50 м кроул, гръб и 4х50 м смесена щафета.

Той е още по-емоционален във фейсбук: "Тези медали с в памет на донорите! Благодаря на всички за подкрепата!Да, пак успях! Благодаря ти Anna, че ме търпиш и обичаш!Благодаря и на двете си майки, които два пъти ми даваха живот!" Ирен Дикова, която е с трасплантиран бял дроб, печели бронзов медал на тенис на маса. "Обрахме медалите", написала е тя в социалните мрежи.

Столичанинът Евгени Георгиев е с 3 сребърни медала на 50 м и 100 м гръб и 50 м кроул.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони