Ограничават движението в София заради протеста на таксиметровите шофьори

Временна организация на движението ще бъде въведена днес в София във връзка с протестното шествие, организирано от Национален таксиметров синдикат, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 07.00 часа до приключване на мероприятието се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

- на северозападната дъга на пл. „Св. Ал. Невски“ между ул. „Оборище“ и ул. „11-ти август“, зад църквата „Св. София“;

- на ул. „Оборище“ между ул. „Г.С.Раковски“ и пл. „Св. Ал. Невски“;

- на ул. „Оборище“ между бул. „Васил Левски“ и пл. „Св. Александър Невски“;

- на югоизточната дъга на пл. „Св. Ал. Невски“.

За времето от 13.00 часа до 14.30 часа се разрешава паркирането на автомобилите, участващи в шествието, на крайна дясна пътна лента на бул. „Цариградско шосе” между 7-ми километър и Враня в посока център, извън обхвата на спирките на масов градски транспорт и зоните за престрояване.

Таксиметровите шофьори ще протестират срещу нерегламентирания превоз на пътници. В 13.00 часа те ще започнат да се събират с автомобилите си след детелината на 7-и км на бул. „Цариградско шосе“ в посока центъра.

Шествието ще тръгне от там в 14.00 часа, като ще премине по булевардите „Цариградско шосе“ и „Цар Освободител“, улиците „Георги С. Раковски“ и „Оборище“ и ще завърши на пл. „Александър Невски“. Очаква се шествието да приключи в 16.00 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България