Ограничават движението по „Тракия“ край Ихтиман заради демонтаж на мост

От 21.00 ч. довечера до 05.00 ч. на 27 юли движението в участъка при 42-ри километър на автомагистрала „Тракия“, в района на мотел „Ихтиман“, ще се осъществява през локалните платна вляво и дясно на съществуващите търговски крайпътни обекти. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Временната организация на движението е във връзка с демонтаж на пешеходен мост (пасарелка) над автомагистрала „Тракия“.

Трафикът в посока Пловдив ще бъде пренасочен през отбивката за бензиностанция „Лукойл“ и Мотел „Ихтиман“. В посока София през отбивката за бензиностанция „Петрол“.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация по обходния маршрут.

Пешеходният мост при 42-ри км на „Тракия“ е частна собственост. Поради лошото му състояние Районна прокуратура - Ихтиман, Агенция „Пътна инфраструктура” и кмета на община Ихтиман дадоха предписания за неговото обезопасяване на фирмата собственик на съоръжението. Фирмата отказа да предприеме действия по неговото обезопасяване и предпочете да го премахне.

Утрешният демонтаж на пасарелката се извършва със заповед за временна организация на движението на директора на ОПУ София и е за сметка на фирмата собственик на съоръжението, която трябва да приключи с премахването му от АМ „Тракия” до 5 ч. сутринта на 27 юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България