Огромен интерес към кандидатстудентски курсове по информатика в Пловдивския университет

Факултетът по математика и информатика на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" стартира от 7 януари поредица от компютърни, специализирани и кандидатстудентски курсове, които ще се провеждат в събота и неделя.

Първите 2 курса започват навръх Ивановден, хорариумът е 40 учебни часа, а таксата - 270 лв.. В единия курсистите ще овладеят информационни технологии за подготовка и обработка на текстови документи и работа с таблично представени данни и техники за реализиране на атрактивни презентации. Записалите се във втория ще се запознаят със системите за управление на бази данни и съвременни компютърни мрежи и комуникационни принципи. Лектори ще са преподаватели от катедрите "Компютърни технологии" и "Компютърни системи".

На 28 януари започва курсът по информатика с продължителност 80 учебни часа, като занятията ще води зам.-ректорът проф. Христо Крушков. ПУ "Паисий Хилендарски" е сред малкото вузове у нас с кандидатстудентски изпит по информатика. Той се държи от кандидатите за най-търсената специалност в Пловдивския университет през последните 2 години - "Софтуерни технологии и дизайн", в която петима се борят за едно място. Затова огромният интерес към курса по информатика не е никак случаен въпреки цената му от 540 лв., обясниха от учебен отдел на ПУ. Кандидат-студентите могат да ги платят на 2 вноски, но за тези, които платят таксата наведнъж, има 40 лв. отстъпка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование