Одобрени са пет екопроекта на Горна Оряховица

Пет проекта за Горна Оряховица са одобрени от Предприятието за управление дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2017” и обявения конкурс „Обичам природата и аз участвам”. Три от тях са разработени от Община Горна Оряховица и са за селата Правда, Драганово и Първомайци, един е на ОУ „Елин Пелин” в Първомайци и един на ДГ „Здравец” в Горна Оряховица.

В Правда по проекта предстои да бъдат монтирани съоръжения за фитнес на открито в близост до НЧ „Звезда – 1905”. На съществуващата спортна площадка ще се подменят баскетболните табла. Проектът предвижда още монтиране на пейки, маса за шах и табла, кошчета за отпадъци. Ще се направи и допълнително засаждане на дръвчета в централната част на селото. Ще се боядисат и оградите около площадките за спорт и игра. В Драганово по проекта ще бъде оформен кът за отдих в центъра на селото. Ще се монтират пейки, маса за тенис и маса за шах и табла.

Ще се направи затревяване и зацветяване, ще се демонтират част от тротоарните плочи и съществуващите дървета ще се оградят с градински бордюри. Проектът за Първомайци предвижда изграждане на детска площадка в близост до ОУ „Елин Пелин”. Ще се направят декоративни алеи, кът за отдих и ще се монтират много детски съоръжения. Предвидено е също и залесяване. Стойността на всеки от трите проекта е по 10 000 лв.

От ПУДООС е одобрен и проектът на ОУ „Елин Пелин” в Първомайци, който е на стойност 5 000 лв. На същата стойност е и одобреният проект на ДГ „Здравец” в Горна Оряховица – „Спортуваме, танцуваме и пеем и природата да пазим умеем”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони