Одобрен е изпълнител на още 16,5 км от "Хемус"

Лиляна Павлова

Имаме готовност да обявим избор на изпълнител за още 16,5 километра от магистрала „Хемус” от пътен възел "Белокопитово" в посока Търговище, обяви във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която се включи в събитията за празника на града, предаде "Фокус".

„Независимо, че е месец август, както каза и министър-председателят Бойко Борисов, работихме усилено в посока ускоряване на строителството на автомагистрала „Хемус”. Имаме готовност, довършваме документация, ще обявим търг и от тази страна на магистралата да продължим строителството – от пътен възел "Белокопитово" в посока Търговище. Имаме готовност да обявим избор на изпълнител за още 16,5 километра от магистралата, за да може да се строи и от двете страни”, заяви министър Павлова.

Тя допълни, че участъкът от пътен възел "Белокопитово" в посока Търговище при село Буховци ще включва освен магистрален участък, още голям пътен възел и шест виадукта по протежението на магистралата. Министър Лиляна Павлова припомни, че вече върви търгът за 10-километровия участък на магистрала „Хемус” от страна на Ябланица в посока Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции