Одобрен е проектът за ремонт на спортна зала „Сава Величков“ в Търново

Обектът ще бъде обновен с 212 324 лева по „Красива България“

Одобрен е проектът за ремонт на спортна зала „Сава Величков“ във Велико Търново. Инвестиционното намерение на общината бе одобрено по мярка „Подобряване на обществената среда в населените места“ на програма „Красива България“.

Проектът ще сложи край на дългогодишния проблем с покрива на залата, който е компрометиран, а проблеми има и с пиластрите. Самият покрив ще бъде топлоизолиран с каменна вата, покрита с битумна изолация. Бордът около него е бъде обшит с ламарина. Възстановено ще бъде бетоновото покритие на пиластрите. Заложени са и мерки за отводняване чрез воронки и водосточни тръби, в които ще бъде интегрирана противообледителна електрическа система.

Ще бъде оформен нов подход към залата от страната на цирковата площадка. Алеята до входа ще бъде застлана с плочи от пресован бетон, ще бъде изграден тротоар, възстановени ще бъдат и стълбите. Предвижда се монтирането и на ново фасадно осветление.

В спортна зала „Сава Величков“ се провеждат тренировки по хандбал, бадминтон и волейбол. Всеки ден там спортуват над 200 деца и ученици.

Бюджетът на проекта възлиза на 212 324 лева. 112 341 лева от тази сума ще бъде осигурена по инвестиционната програма на Община Велико Търново, за което има и решение на Общинския съвет. Останалите около 100 000 лева представляват финансиране по програма „Красива България“, тъй като условията допускат субсидиране до 50% от стойността на ремонтните дейности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони