Одобриха допълнително споразумение за „Новия Димитровград”

Модерното селище е в района на Плана планина, между София и Самоков - село Алино.

С нови 7582 дка пътища в района на Плана

Правителството одобри допълнително споразумение към Меморандум за разбирателство между правителството на България и “А.З.К. Пропъртис” ЕООД за изпълнението на приоритетния инвестиционен проект “ПЛАНА ХАЙТС”.С документа се удължава срокът на действие на сертификата за приоритетен инвестиционен проект, без да се променят други параметри на меморандума.

Проектът е известен като “Новия Димитровград”, а корпоративната презентация включва точно сравнението със строителството на Димитровград преди повече от 70 години и факта, че за пръв път от много време насам в България се прави нов град.

Модерното селище е в района на Плана планина, между София и Самоков - село Алино. Проектът обхваща изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура - 7582 дка пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза - търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове и др. Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 54 млн. лева, след въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 100 нови работни места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес