Одобряват съставите на секционните комисии в Сливен през другата седмица

Съставите на секционните избирателни комисии в Сливен и общината за европейските избори ще бъдат окончателно приети в началото на другата седмица, стана ясно след проведените днес консултации при кмета Стефан Радев с политическите сили. Одобрението се отлага, тъй като са били направени предложения за по-прецизно разпределение на членовете съобразно политическото им представителство.

В консултациите участваха ПП ГЕРБ, Коалиция „БСП за България“, КП „Обединени патриоти“, ПП ДПС, ПП „Воля", КП „България без цензура“ и КП „Реформаторски блок“.

Със заповед на кмета на територията на цялата община са образувани 181 избирателни секции, от които 126 в Сливен и 55 за населените места. Към 5 април от всички 181 избирателни секции, 40 са с до 500 избиратели, 12 са с до 200. Останалите са с над 500 избиратели.

Подвижна избирателна секция ще бъде сформирана, ако до 11 май постъпят не по-малко от 10 заявления за гласуване. В съответствие с чл. 9, ал. 6 и ал. 9 от Изборния кодекс избирателни секции може да се образуват в болнични заведения и местата за задържане.

В официалния сайт на Община Сливен www.sliven.bg е създадена рубрика „Избори за европейски парламент - 2019 година”, където се помества актуална информация по организационно-техническата подготовка на изборите, съобщиха от администрацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България