Ози Озбърн с прощално турне през 2018 г.

Музикалната легенда Ози Озбърн обяви, че през следващата година тръгва на прощално турне. Съобщението идва няколко месеца, след като неговата група „Блек сабат“ обяви, че приключва с музиката.

Финалната обиколка на Озбърн, който повече от пет десетилетия продължава да поддържа интереса на почитателите си, ще започне на 5 май в Мексико, съобщи БГНЕС. „Prince of Darkness“, както ще се нарича турнето, ще продължи в Чили, Аржентина и Бразилия, преди да се насочи към Северна Америка. Очаква се по-късно да бъдат обявени конкретните дати.

„Това ще бъде последното ми световно турне, но не мога да кажа, че няма да правя концерти тук и там“, заяви музикантът в изявление. Озбърн е уволнен от групата през 1979 г. заради злоупотребата си с наркотици, но впоследствие печели световна слава като солов артист със своя група. В бандата, с която ще излезе на една сцена, ще се завърне и легендарният китарист Зак Еайлд, който е един от хората, помогнали за налагането на стила на Озбърн в края на 80-те. През 2009 г. двамата се разделят, без да става ясно каква е причината. „Блек сабат“ – с Озбърн, съоснователят Томи Айоми на китарата и текстописецът Гейзър Бътлър на баса, ще изнесат своя последен концерт на 4 февруари в родния град на бандата Бирмингам.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица