ОИК във Видин изправена пред цайтнот

Едва в събота ще бъдат доставени бюлетините за втория тур на местните избори в община Видин, това предизвиква тотално объркване в предварителните графици на Общинската избирателна комисия, каза на пресконференция председателят ѝ Павел Петков.

"За наша изненада получихме имейл от ЦИК, съгласно който бюлетините за цялата област Видин, включително община Видин и останалите 7 общини, в които ще има гласуване на втори тур, ще бъдат предадени на наши представители в събота, от 8:30 часа. Това предизвиква тотално объркване в нашите предварителни графици, тъй като досега обикновено в събота всичко е готово и в сутрешните часове започва разнасянето", обясни Петков.

Очаква се бюлетините да бъдат доставени до 13 часа в събота, след което ще започне тяхното разпределяне по общини и секции. Шефът на ОИК призова членовете на секционните комисии да са пред изборните помещения в събота от 14 часа, за да получат материалите и да подготвят навреме помещенията в изборния ден.

68 200 бюлетини трябва да бъдат отпечатани за балотажа в община Видин. На втори тур тази неделя ще се гласува за кмет на община Видин, а в пет села и за кмет на населеното място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика