Около 200-300 хиляди българи пътуват в чужбина през почивните дни, обяви Николина Ангелкова

Около 200 000-300 000 човека пътуват извън страната през почивните дни. Продължава т.нар. уикенд туризъм. Това, което се наблюдава напоследък, е всъщност, че много българи не само излизат в съседните ни държави, но и почиват в България. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред БНТ.

Тя благодари на Бойко Борисов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров за гласуваното към нея доверие отново да поеме поста министър на туризма. "Захванахме се за работа още от първия час, в който встъпихме в длъжност по министерства. Никой не краде пясък, никой не руши дюните. Напротив, концесионерите абсолютно стриктно спазват всички ангажименти, които имат, съобразно концесионния договор", коментира Ангелкова. Тя посочи, че винаги е окуражавала всеки, който има някакви сигнали, да ги подава, за да могат да реагират своевременно.

Министърът на туризма подчерта, че са заложили в програмата до края на управленския им мандат средната заплата в сектора за стане 1500 лв. Ангелкова допълни, че са си направили много ясно сметките това наистина да се случи.

Тя коментира и цените за шезлонг и чадър на плажовете, като посочи, че на "Нестинарка" цената е 36 ст. за 1 бр. чадър и 36 ст. за 1 бр. шезлонг, което според нея е почти безплатно. "1 лв. и кафето не струва в някои заведения. За да може тази методика изцяло да изпълни това, за което е създадена, трябва да влезе в сила и закона с групирането на плажовете. Силно ме притесни фактът за намаляването на броя на неохраняемите плажове. Публикуваният списък има 103 неохраняеми плажове, плюс 3 са за природосъобразен туризъм, които по закон са неохраняеми. Направи ми впечатление, че доста посещаеми плажове са неохраняеми като Бургас-север, Поморие-централен, Обзор и т.н.", обясни още Николина Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика