Окончателно: Сливен няма да връща 1,7 млн.лева за втория етап на водния цикъл

Община Сливен няма да връща близо 1,7 млн.лева по втория етап на водния цикъл на града, съобщиха от общинската администрация. Сумата бе дължима като финансова санкция по европейския проект, наложена от Министерството на околната среда и водите по договор от 2013 година.

Общината обжалва корекцията пред Административния съд в Стара Загора, който през октомври м.г. се произнесе в нейна полза. МОСВ обжалва решението и така делото влезе във Върховния административен съд, който като последна инстанция потвърди решението на старозагорските съдии. Решението е окончателно.

Съдебната битка за разходването на средства по водния цикъл на Сливен обаче не е приключила. МОСВ наложи финансова корекция в размер на 4 млн.лева и за първия воден цикъл, изпълняван в периода от 2008 до 2010 година, казаха още от общинската администрация. Министерството си търси парите чрез органите на НАП, за събиране на средствата. От данъчното наложиха запор на общинските сметки през миналата есен, а общината оспори, че дължи сумата. По иск на НАП бе образувано дело, което на първа инстанция, в Окръжния съд в Сливен, завърши с 1:0 за общината, тъй като делото бе прекратено. Определението обаче е обжалвано от НАП пред Бургаския апелативен съд, който тепърва ще се произнесе.

На снимката: Голямото копане за реконструкцията на "Вик"-мрежата в Сливен бе извършено преди години. Но вече трети кметски мандат продължават съдебните саги, свързани с него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България