Окончателно: Шофьорът на училищния автобус в Котел е с 0,57 промила алкохол

60-годишният шофьор на училищния автобус на гимназията в Котел е управлявал с 0,57 промила алкохол. Това показват резултатите от анализа на кръвната му проба, съобщиха от МВР в Сливен. Ще му бъде наложено административно наказание, глобата в тези случаи варира от 500 до 1000 лева, заяви началникът на РУ на МВР-Котел Борислав Гинев. Досъдебно производство няма да бъде образувано, тъй като показанията са под 1,2 промила.

Водачът е бил тестван от служителите на реда преди няколко дни, когато е докарал ученици от с. Ябланово за часовете в СУ "Г.С.Раковски" в балканското градче. Тестът тогава отчете 0,59 промила.

Шофьорът заяви пред медиите, че е пил чаша-две ракия предната вечер. Той е дългогодишен служител на учебното заведение, досега не е имал провинения и не е бил наказван. Заради нарушението на закона ще му бъдат наложени дисцплинарни мерки от ръководството на гимназията. "Независимо, че кръвната проба не е с високи показатели на резултата, недопустимо е да се управлява автобус с деца след употреба на алкохол", коментираха от училището. Другият водач на училищен автобус при теста е дал 0 промила алкохол.

Заради случая училищният автобус е със снета регистрация и няма да е в движение за близо три месеца. От гимназията са осигурили алтернативен транспорт.

"Тази проверка не е нещо извънредно. Правим редовни проверки на шофьорите на училищни автобуси, както и на шофьорите при ученически екскурзии", каза директорът на ОД на МВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България