Окончателно: 18 години затвор за Минчо Янков, който уби съперник и намушка изгората си

След осъдителни присъди на три съдебни инстанции, ВКС призна за виновен Минчо Янков от Ямбол. Той е признат за виновен за това, че на 20 септември 2015 г. около 22.30 ч., умишлено умъртвил Николай Й. и направил опит да убие Елена Х., като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини, съобщиха от прокуратурата.

Янков и Христова се познавали от 2013 г. След смъртта на съпругата на подсъдимия, той и Христова заживели заедно в дома на Янков. През лятото на 2015 г. Янков предложил на Христова да се върне в дома си, тъй като четирите й деца постоянно я търсели, а наближавало време и да тръгнат на училище. Тя се прибрала при семейството си и скоро след това заживяла в дома си на съпружески начала с пострадалия Николай Йорданов, който преди това излязъл от затвора. Подсъдимият научил за новия мъж на Христова и често при среща с една от дъщерите й се заканвал на майка й.

На 19.09.2015г., Янков бил на годеж в Елхово, където употребил алкохол. Върнал се от там вечерта на следващия ден. От маса в къщата си, взел си кухненски нож с черна пластмасова дръжка, с обща дължина 32см., дължина на острието 18,5 см. и тръгнал към дома на Христова, за да си изяснят отношенията.

Около 22,30 часа започнал да вика на Елена да излезе, блъснал дворната врата, влязъл в двора и се насочил към къщата. Между двамата мъже започнала разправия.

Няколко пъти подсъдимият пробол Йорданов в областта на гърдите, който починал от тежка кръвозагуба. Намушкал жената отзад в областта на долната дясна половина на гърба, като ножа пробол и срязал черния й дроб. Тя била изведена от къщата от децата си, които позвънили на телефон 112, медицински екип я откарал в болницата и по-късно е претърпяла животоспасяваща операция.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Съдът е постановил Минчо Я. да заплати общо 330 000 лв. обезщетение на близките на пострадалите. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право