Окончателно: 30 години затвор за убиеца на Вероника Петрова

Снимка: Архив

Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) потвърди решението на Софийския апелативен съд (САС) от 2 май м.г., с което бе наложено наказание от 30 години "лишаване от свобода" на признатия за виновен за убийството на Вероника Петрова в столичния кв. "Свобода" през 2018 г., съобщиха от пресцентъра на съда.

Димитров системно е тормозил 24-годишната жена и са били подавани сигнали до полицията за насилие. За побоите е знаела и майката на осъдения - Райна, която се канела да напуска жилището заради скандалите.

Според обвинението убийството е извършено след нанесен побой – по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. Димитров е осъден е да заплати на частните обвинители и граждански ищци сумите от по 20 000 лв. (на бащата на убитата), 30 000 лв. (на съпруга ú) и 80 000 лв. (на детето ú), представляващи обезщетения за причинените от деянието вреди.

Тричленният състав на ВКС отклони като неоснователно искането на подсъдимия за отмяна на актовете на двете предходни инстанции и връщане на делото за разглеждането му „по общия ред“ от СГС. Върховните съдии подчертават, че съкратеното съдебно следствие е проведено по искане на подсъдимия с участие на защитника му след трикратно разясняване от съда на процесуалните последствия от признаването на фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, при подкрепата им от събраните на досъдебното производство доказателства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право