Окръжен съд – Бургас присъди 10 месеца затвор за наркотици

Европейски съдии наблюдаваха процеса

Окръжен съд – Бургас одобри постигнато споразумение по дело за наркотични вещества, между Окръжна прокуратура - Бургас, подсъдимият Цветан Т. и неговия защитник. Съдът наложи най- тежкото наказание за извършените от подсъдимия две деяния и присъди 10 месеца затвор за Цветан Т. Наказанието той ще изтърпи ефективно при първоначален „общ“ режим.

Цветан Т. се е признал за виновен в това, че през юни, 2016- та година, държал с цел разпространение високо рискови наркотични вещества у себе си и в жилището си. На същата дата и място- в дома си, извършил действия по приготовление към гореописаното престъпление, без надлежно разрешително, с цел да придобие за разпространение чрез схема за синтетично получаване на метамфетамин, като за това подготвил средства - набавил прекурсори, реактиви/химикали и съоръжения.

Определението на съда е окончателно и има стойност на влязла в сила присъда.

След одобряване на споразумението, Окръжен съд - Бургас потвърди забраната да напуска страната.

На съдебното заседание присъстваха европейски съдии от Англия, Испания, Румъния и Естония, които са на обмен в Окръжен съд – Бургас. Те наблюдаваха съдебния процес и след делото обсъдиха със съдията –докладчик Светлин Иванов, диференцираната процедура по Глава 29 от НПК, а именно решаване на делото чрез споразумение според българското законодателство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право